Alles over zilvervisjes en hoe je deze bestrijdt

Alles over zilvervisjes en hoe je deze bestrijdt

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien rennen, die beestjes die razendsnel zijn en overal tussen kruipen. Ook op de bouwplaats en bij verbouwingen kunnen deze beestjes erg tot lat zijn. We hebben het dan over zilvervisjes. Als je ze vaker voorbij ziet komen thuis, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zijn. Je kunt een expert inschakelen zoals ongediertebestrijding Den Haag om van de zilvervisjes af te komen, maar er zijn ook talloze mogelijkheden om er zelf wat aan te doen. 

Zilvervisjes, wat zijn het eigenlijk?

Zilvervisjes zijn insecten van minimaal formaat die snel kunnen kruipen. De bewegingen die ze maken lijken op die van een vis. In combinatie met de zilveren kleur die ze hebben is de naam zilvervisje ontstaan. Ze zijn niet zo heel groot. Ze worden vaak tussen de 1 en 1,2 centimeter groot. Ze zijn razendsnel en zijn daarvoor vaak lastig te vangen. Ze zijn vooral in de nacht actief en vluchten dan ook meteen zodra het licht aanspringt. Er wordt ook wel eens gesproken over een zilvervlies beestje, maar is dit is een onjuiste benaming. 

Waarom heb ik last van zilvervisjes?

Je weet nu wat zilvervisjes zijn, maar waarschijnlijk wil je ook weten waarom je er last van hebt. In de meeste gevallen is de oorzaak de hoge luchtvochtigheid in huis. Als dat het geval is, laten de zilvervisjes zich vaak zien. Het heeft dus niets te maken met dat het huis eventueel niet hygiënisch is. 

Zilvervisjes bestrijden

Als je overlast ervaart van zilvervisjes wil je ze logischerwijs zo snel mogelijk bestrijden. Het eerste wat je moet doen is het oplossen van vochtproblemen. Het kan zomaar zijn dat het simpel opgelost kan worden door meer te ventileren. Zilvervisjes zijn vaak te vinden in naden en kieren, zorg er daarom voor dat deze dicht worden gekit. Zo ontneem je ze een verstopplek waardoor ze verkassen naar een andere plek. Mocht het probleem dan nog niet opgelost zijn, is het wellicht verstandig om een ongediertebestrijder in te schakelen. 

Zilvervisjes in de keuken

Een plek waar zilvervisjes vaak te vinden zijn, is de keuken. Ze zijn dol op eten waar veel koolhydraten inzitten. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan aardappelen, pasta maar ook brood. Het is daarom belangrijk dat je al deze producten goed afsluit zodat ze er niet bij kunnen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *