Voorkom deze 3 valkuilen tijdens de zoektocht naar je nieuwe huis!

De zoektocht naar je nieuwe woning is een erg leuke, spannende, maar ook belangrijke onderneming. Het gaat immers om een behoorlijke investering die, als het goed is, voor altijd of in ieder geval een lange tijd mee moet gaan. Daarom is het van belang om goed voorbereid op zoek te gaan naar je nieuwe droomhuis. Tijdens deze zoektocht kunnen er verschillende valkuilen op je pad komen, waardoor je voor onverwachte verrassingen kunt komen te staan. Om dit ongemak te voorkomen, bespreken we in dit artikel drie veelvoorkomende valkuilen.

1. Genoegen nemen met te weinig

Een van de meest voorkomende fouten die wordt gemaakt tijdens de zoektocht naar een nieuw huis is het laten varen van te veel wensen. Voordat je aan je zoektocht begint heb je natuurlijk een lijstje met eigenschappen waarvan jij het belangrijk vindt dat je nieuwe huis eraan voldoet. Probeer echter te voorkomen dat je in het moment verliefd wordt op een huis, zonder deze langs je lijstje te houden. Wanneer je dit niet doet zou je later spijt kunnen krijgen van je keuze. Je hebt het lijstje niet voor niets opgesteld. 

2. Niet vaak genoeg langs gaan

Een andere fout die vaak gemaakt wordt is al vroeg overtuigd zijn van de keuze van je huis en er dus vervolgens niet vaak meer langs gaan. Bij de eerste bezichtiging van het huis zal je je op een roze wolk bevinden, omdat je zo erg onder de indruk bent. Hierdoor kun je veel mankementen over het hoofd zien. Hoe vaker je gaat kijken, hoe concreter je een beeld van het huis kunt vormen. Het helpt ook om een familielid of vriend mee te nemen die je kan ondersteunen in je keuze door middel van een objectieve mening. 

3. Geen bouwkundige keuring uit laten voeren 

Een fout als gevolg is van die roze wolk die hierboven besproken werd, is het niet uit laten voeren van een bouwkundige keuring. Deze keuring verheldert de daadwerkelijke bouwtechnische staat van je huis, waarmee onverwachte kosten in de toekomst voorkomen kunnen worden. Doordat jij door je roze wolk geen mankementen ziet, kan je spontaan besluiten om geen bouwkundige keuring uit te voeren vanwege bijvoorbeeld de extra kosten. Deze keuring is echter wel enorm van belang en een goede investering. De inspecteurs van Homekeur zijn erg bewust van het belang van een bouwkundige keuring en gaan dus ook echt tot het gaatje voor hun klanten. Neem voor meer informatie zeker even een kijkje naar de pagina over de bouwkundige keuring van Homekeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *