Waarom een epoxyvloer aanbrengen in jouw woning?

Vandaag de dag is het zo dat je in de praktijk een keuze kan maken uit een behoorlijk aantal verschillende soorten vloeren. Om te beginnen kan je bijvoorbeeld nog steeds de traditionele tegelvloer overwegen. Door de jaren heen is echter duidelijk geworden dat deze vloer steeds minder populair is geworden. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat naadloze vloeren steevast aan populariteit hebben gewonnen. Overweeg jij ook een epoxyvloer aanbrengen in je woning? Wil jij echter in eerste instantie graag te weten komen welke voordelen daar nu exact aan verbonden zijn? Dan is het beslist een aanrader om ook rekening te houden met onderstaande informatie. 

Wanneer kan je een epoxyvloer aanbrengen?

De eerste vraag die in de praktijk zeer vaak wordt gesteld heeft te maken met de situatie(s) waarin je ervoor kan kiezen om een epoxyvloer aan te brengen. Wat dit betreft kan je rekening houden met twee uiteenlopende situaties. Denk hierbij concreet aan de volgende:

  1. Wanneer er sprake is van de realisatie van een nieuwbouw; 
  2. Wanneer je bezig bent met het renoveren van een woning;

Voor heel wat verschillende type vloeren geldt dat ze een aanzienlijke opbouwhoogte vereisen. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, ware het niet dat dit er dan voor zorgt dat ze doorgaans niet toegepast kunnen worden bij renovatieprojecten. Dat geldt niet voor de epoxyvloer. Voor dit type vloer geldt immers dat ze slechts over een geringe dikte beschikt waardoor ze ook in het geval van een renovatie zonder probleem kan worden toegepast. Dat is uiteraard zeer interessant. 

Een epoxyvloer laat je genieten van een volledig naadloze vloer 

Een epoxyvloer aanbrengen zorgt er in de praktijk voor dat je kan rekenen op de realisatie van een volledig naadloze vloer. Voor heel wat mensen geldt dat ze de voorbije jaren gebruik hebben gemaakt van bijvoorbeeld een vrij traditionele tegelvloer waarbij sprake was van groeven of voegen. In dat geval zal je meteen tot de vaststelling komen dat een epoxyvloer heel wat interessante voordelen met zich meebrengt. Niet alleen ziet ze er visueel namelijk heel wat strakker uit, bovendien is het ook nog eens zo dat ze zich uitstekend leent voor het vlotter kunnen schoonmaken van je woning. Het naadloze karakter maakt immers dat het vuil zich niet meer kan manifesteren in de groeven of voegen en dat is uiteraard alleen maar mooi meegenomen.

Een epoxyvloer aanbrengen, ook mogelijk met vloerverwarming?

Op zich is het zo dat je bij een epoxyvloer aanbrengen best zou kunnen kiezen voor de combinatie met vloerverwarming. Dit gezegd hebbende is het zo dat dit type gietvloer zich daar wel het minst van allemaal voor leent. Het is mede omwille van deze reden dat mensen die graag willen kunnen rekenen op vloerverwarming de keuze maken voor een zogenaamde polyurethaan gietvloer. Voor een dergelijke vloer geldt dat ze eigenlijk over min of meer dezelfde eigenschappen beschikt. Hoe dan ook, een epoxyvloer aanbrengen door G-vloeren mag dan wel interessant zijn, het kan dus in de praktijk zeker de moeite waard lonen om even haar voordelen af te wegen tegenover deze verbonden aan de zogenaamde polyurethaan gietvloer. Alleen zo maak je echt de beste keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *